Szövetségi hírek

Válasszon nyelvet

A 2019. május 24-26. között Gödöllőn megrendezésre kerülő V. Nemzetközi Természetfilm Fesztivál hagyományos kísérőrendezvényeként megvalósuló művészeti program, a Trash Art Magyarország tavaly év végén hirdette meg pályázati felhívását hulladékból készülő kültéri alkotások készítésére 2 kategóriában (amatőr, művész).

A Trash Art Magyarország látszólag értéktelen, de újrahasznosítható hulladékokból készülő, meghökkentő és látványos szobrai immár harmadik alkalommal hívják fel a figyelmet a modern korunkat kísérő, velünk élő problémákra, idén a víz fontosságára, sérülékenységére, értékére.

A víz alkotó és éltető elem, amely része mindennapjainknak, sőt nekünk, embereknek is. Ezért is századunk legnagyobb kihívása felszíni vizeink, vizes élőhelyeink, ivóvízbázisaink védelme. A környezet védelme, a fenntarthatóság témaköre a Trash Art Magyarország hulladékszobor pályázat keretében különleges módon jelenik meg és éppen ezért hosszú távon hat.

A Trash Art Magyarország szervezője a Nemzetközi Természetfilm Fesztivál Gödöllő, a HybridArt és a Környezetvédelmi Szolgáltatók és Gyártók Szövetsége.

A beérkező pályaműveket szakemberekből álló zsűri bírálja majd el. Az általuk legjobbnak ítélt alkotások pénzdíjban részesülnek, és a további kiemelkedő pályaművekkel együtt először Gödöllőn mutatkoznak be a nagyközönség előtt, 2019. május 24-26. között, a Nemzetközi Természetfilm Fesztivál kísérőprogramjaként. Ezt követően az év során a kiállítás országszerte több helyszínen is látható lesz.

Bővebb információ:

www.trashart.hu

https://www.facebook.com/trashart.hu

Hankó Gergely
+36 30-314-7550
[email protected]

Székelyhidi Tamás
+36 30-540-3601
[email protected]