Szövetségi hírek
A KSZGYSZ innovatív konferenciasorozata 2018. október 30-án a szemléletformálás témakörében szervezett rendezvénnyel folytatódott, melynek fő támogatója az Innovációs és Technológiai Minisztérium volt.  
Már az előzetes regisztrációkból érzékelhető volt, hogy mind a téma, mind pedig az előadók személye iránt óriási az érdeklődés. A konferencia - több mint száz regisztrált résztvevővel – plenáris és munkacsoportos formában (word café) késő estig zajlott.
A konferencia résztvevőit Weingartner Balázs az Innovációs és technológiai Minisztérium Fenntarthatóságért felelős államtitkára köszöntötte. A konferencia első blokkja a szemléletformálást, mint tudományt járta körbe, majd a pszichológiai háttér és az okok, motivációk vizsgálatába nyertek betekintést a résztvevők.
Az offline oktatási, szemléletformálási ismeretek után az online, virtuális tér adta szemléletformálási lehetőségeire, a célzott korcsoport elérési módszerének ismertetésére is sor került.
A második előadásblokk a hazai és nemzetközi innovátorok szerepéről szóló prezentációkat fogta össze, majd két hazai influencer tartott előadást.
A konferencián elhangzottakra és a résztvevők munkájára jelentős hatással lesz a készülő országos környezetvédelmi szemléletformálási stratégia és a hozzá kapcsolódó programok támogatási rendszere, amelyről dr. Makai Martina, az ITM Fenntartható Fejlesztésekért felelős helyettes államtitkára tartott előadást.
Az innovatív szemléletformálás során szerepet kapnak a gazdasági (termelő, szolgáltató) vállalkozások is a kiterjesztett gyártói felelősség (EPR) keretében. A szemléletformáló konferencia  harmadik blokkja e téma köré szerveződött.
A plenáris ülést követően a résztvevők egy World Café programban, három csoportban gyűjtötték össze a résztvevői ötleteket, javaslatokat az ipari szereplők felelősségvállalásának jövője, a műanyag-stratégia gyakorlati lépéseinek kommunikációs, szemléletformálási feladatai (termékhelyettesítés, megelőzés) és a civil szervezetek szemléletformálási versenyképessége területén.
Az előadások a konferencia honlapján elérhetőek. A részletes szakmai összefoglalót a konferencia regisztrált résztvevői közvetlenül megkapják.