Szövetségi hírek

Az ÖKOINDUSTRIA után újabb nemzetközi rendezvény kerül megvalósításra Magyarországon, ami az eddigi legnagyobb közép-kelet-európai ilyen témájú eseménynek ígérkezik! Ne maradjon le, most lehet pályázni a részvételt segítő támogatásért és már kiállítónak is lehet jelentkezni.

Planet Budapest 2021 - Fenntarthatósági Expó és Világtalálkozó a visegrádi országok közös, fenntartható fejlődéssel foglalkozó kiállítása, melynek főszervezője a Külgazdasági és Külügyminisztérium, társszervezője a HEPA Magyar Exportfejlesztési Ügynökség Nonprofit Zrt.

Az esemény fővédnöke: Áder János köztársasági elnök

A fizikai és online térben egyaránt megvalósuló esemény magyar és V4 országokból érkező cégek, startupok, KKV-k, nagyvállalatok, felsőoktatási intézmények számára biztosít nemzetközi bemutatkozási lehetőséget. https://planetbudapest.hu/

A rendezvény célja, hogy felhívja a figyelmet, különösen a fiatalokét a kedvezőtlen környezeti, társadalmi és gazdasági folyamatokra, az emberiség jövőjét beárnyékoló változásokra.

A szakmai kiállítók technikai fejlesztéseikkel, innovatív termékeik és szolgáltatásaik bemutatásával elősegíthetik a fenntarthatósági törekvéseket és a körforgásos gazdaságra való átállást. A kiállítók között kiemelt szerepet kapnak a startup vállalkozások ötletei, megoldásai.

Időpont: 2021. november 29-december 05.

Helyszín: Hungexpo Budapest Kongresszusi és Kiállítási Központ

Jelentkezési határidő: 2021. június 15. 23.59

Jelentkezés: https://planetbudapest.hu/jelentkezes

Kiállítói információk:https://planetbudapest.hu/upload/168fc1320f857b63b8cf9411706903a7.pdf

A jelentkezés elbírálási határideje: 2021. június 30. 

 

Külgazdasági és Külügyminisztérium fenntartható fejlődéshez hozzájáruló terméket vagy szolgáltatást előállító hazai vállalkozások piacra jutását előmozdító tevékenységek finanszírozására pályázatot hirdet a KKM honlapján elérhető linken: https://kormany.hu/kulgazdasagi-es-kulugyminiszterium/fenntarthatosagi-palyazati-program

A Program segítségével lehetőség nyílik támogatás igénylésére a 2021. november 29 - december 5. között megrendezésre kerülő Planet 2021 Fenntarthatósági Expón és Világtalálkozón történő megjelenéshez is.

A Fenntarthatósági Pályázati Program 2021. évi felhívása keretében 205 000 000 forint válik elérhetővé, lehetőséget nyújtva fenntarthatósággal foglalkozó hazai és nemzetközi rendezvényen történő megjelenés,  illetve fenntartható termékek és szolgáltatások népszerűsítése érdekében végzett digitális marketingtevékenység költségeinek magas támogatási arány mellett történő társfinanszírozására.

A támogatási kérelmek benyújtási határideje: 2021. május 28.

A pályázattal kapcsolatban érdeklődni lehet a . e-mail címen.

A beérkezett kérdések 5 munkanaponként rendszeresen – de legkésőbb 2021. május 25-ig – a Külgazdasági és Külügyminisztérium honlapján közzétett, „Gyakran Ismételt Kérdések” elnevezésű dokumentumban kerülnek írásban megválaszolásra.