Szövetségi hírek

Válasszon nyelvet

2023. július 25.-26. között az Óbudai Egyetem Nemzetközi Oktatási Hivatalának meghívására látogatást tett Budapesten Phan Nhu Thuc PhD, a Da Nang-i Tudományos és Műszaki Egyetem Környezettudományi Karának dékánhelyettese, miután szövetségünk elnöke Dr. Ágoston Csaba személyesen mutatta be több vietnámi egyetemen a magyar zöldipar működését és a Szövetség tapasztalatait.

20230725_110251.jpg

Phan Nhu Thuc látogatásának célja a műanyaghulladék-kezelés és a hazai körforgásos gazdaság részletes megismerése, valamint az Óbudai Egyetem műanyaghulladék-kezelésével és szagszabályozásával kapcsolatos tapasztalatainak megosztása Da Nang városában és általában Vietnam középső régiójában.

Programjai közt szerepelt az egyetem Környezetmérnöki és Természettudományi Karának laboratóriumainak felkeresése, valamint a Könnyűipari és Környezetmérnöki Kar meglátogatása a kutatási és oktatási együttműködés lehetőségeinek megvitatása végett.

A magyar gyakorlat bemutatása céljából látogatást tettek a Környezetvédelmi Szolgáltatók és Gyártók Szövetségénél, ahol Hankó Gergely ügyvezető ismertette a szakmai szövetség tevékenységét.

 

Látogatás a kiskörei Folyómentő Központnál

Közösen ellátogattak Kiskörére a Folyómentő központba, ahol a KÖTIVIZIG szakértői bemutatták a duzzasztóműnél jelentkező hulladékszennyezés problémáját és felszámolási lehetőségeit, majd a PET Kupa Folyómentő Központjában bemutatásra kerültek a folyami hulladékok válogatásának, előkezelésének és hasznosításának módozatai.