Kármentesítés és kárelhárítás munkacsoport

Válasszon nyelvet

Budapest, 2022. december 5. - „Kármentesítés és rehabilitáció” címmel kétnapos szakmai konferenciára került sor Budapesten a Nemzeti Közszolgálati Egyetem Oktatási Központjában.  A téma aktualitását az Agrárminisztérium megbízásából a Környezetvédelmi Gyártók és Szolgáltatók Szövetsége által elkészített  Kárfelszámolási Útmutató megjelenése is indokolta, amely a megszűnő vállalkozások felszámolásánál jelentkező környezeti problémák kezelésének lehetőségeit mutatta be a több mint 180 szakember számára.

A hagyományosan kétévente megrendezendő konferencián a szakterület hazai és nemzetközi eredményeit és kihívásait, valamint a legfrissebb kutatás-fejlesztési eredményeket, a finanszírozás lehetséges módjait osztották meg a résztvevők.

hallgatosag5

A most megjelent Útmutatóról szólva Dr. Kispál Beáta felszámoló biztos elmondta, hogy „ez egy olyan feladat és jogeset gyűjtemény, amely az eddigi jogeseteket leírva segít a problémák megoldásában, meghatározásában, illetve útmutatást ad ahhoz, hogy hogyan járjunk el, amennyiben környezetvédelmi kárral terhelt vagyon kerül hozzánk felszámolási eljárásra.”

phocathumbnail 3172 981

Tóth Gergely, az ELGOSCAR Zrt. ügyvezetője szerint az Útmutató jelentős előrelépés a párbeszéd irányába, ami jó alapot ad arra, hogy a jövőben a felszámolók és a kármentesítéssel foglalkozó cégek közötti munka gördülékenyebb, hatékonyabb legyen.

Hankó Gergely, a KSZGYSZ ügyvezetője szerint is az a cél, hogy egyre több, kármentesített területen valósuljon meg barnamezős beruházás, a zöldterületeket pedig őrizzük meg.

lovarda

A konferencia második napján a résztvevők az Orczy-kertben tett bejárás során személyesen is meggyőződhettek a kert - egykor rozsdaövezetként kezelt, mára kármentesített és rehabilitált – átalakulásáról és a funkcióváltással elért látványos eredményekről.

Hasznos linkek:

A konferencia védnöke a Technológiai és Ipari Minisztérium Környezetvédelemért Felelős Helyettes Államtitkársága

A konferencia támogatói: Envirotis Holding Zrt. Clean-Way Kft., Green Collect Kft., denkstatt Hungary Kft., Recobin Kft.

Kiadja: Környezetvédelmi Szolgáltatók és Gyártók Szövetsége

Sajtókapcsolat: Istenes Anna

Telefon: 06 30 867 8185

e-mail: [email protected]

web: www.kszgysz.hu

Szerda, 21 február 2024 09:34

2020.02.20.-án sor került a Kármentesítési Munkacsoportunk következő ülésére. A jelenlévők véleményezési felkérésnek tettek eleget, majd az ez évi Re:Brown konferenciánk szakmai tartalmát...

Szerda, 14 február 2024 10:53

2024. február elsején újra ülésezett a Kármentesítés és kárelhárítás Munkacsoport.

Szerda, 01 március 2023 12:13

Budapest, 2023. 02.27. - Az idei második munkacsoport ülésen vendégül láthattuk Keszthelyi Nikoletta helyettes államtitkár asszonyt. Az ülés témája az előző munkacsoporti ülésen felvetett problémák...

Szerda, 25 január 2023 12:06

Röviden értékeltük a múlt év végi Kármentesítési Konferenciát , majd a konferencia alatt bemutatott, a Szövetség vezetésével összeállított Kárfelszámolási útmutató megismertetése és terjesztése volt...

Hétfő, 12 december 2022 14:50

A rendezvény fő fókuszában a szennyezett talajok hasznosításának lehetőségei, ezekhez kapcsolódó jó gyakorlatok álltak, azzal a kitekintéssel, hogy milyen esetekben tekinthető az adott földtani...