Szövetségi hírek

Február 10-én rendezte meg a Környezetvédelmi Szolgáltatók és Gyártók Szövetsége – 25 éves fennállását is megünneplendő – a 18. Országos Környezetvédelmi Találkozót. Az elmúlt 25 év környezetvédelmi eseményeit és eredményeit is felelevenítő, hagyományosan farsangi bállal összekötött találkozón a KSZGYSZ számos volt és jelenlegi tagvállalata képviseltette magát. Ez alkalomból a rendezvényre meghívtuk a környezetvédelmi tárca korábbi minisztereit, valamint a romániai, többszörös környezetvédelmi minisztert, Korodi Attilát is.

th bal 0059

A találkozón köszöntötték a korábbi években „Környezet védelméért” Díjjal kitüntetetteket épp úgy, mint a Szövetség azon elkötelezett korábbi és jelenlegi tagjait, akik az elmúlt 25 évben a hazai környezet állapotának javításáért, minőségéért valamilyen más, állami vagy civil elismerésben részesültek, vagy éppen külön elismerés nélkül is végezték feladatukat; a több ezer régi, védelem nélküli „szeméttelep” felszámolását, rekultiválását, a szovjet csapatok és az ipari nagyvállalatok által elszennyezett területek felmérését, több millió köbméter szennyezett talaj és talajvíz megtisztítását, gazdátlan, sorsára hagyott veszélyes anyagok és hulladékok ártalmatlanítását stb.

A rendezvény fölött az FM környezetügyért, agrárfejlesztésért és hungarikumokért felelős államtitkársága vállalt védnökséget.

Dr. Rácz András a Földművelésügyi Minisztérium környezetügyért felelős helyettes államtitkára, Dr. Bándi Gyula, a jövő nemzedékek érdekeinek védelmét ellátó biztoshelyettes és Dr. Ágoston Csaba, a KSZGYSZ elnöke adta át a Szövetség által alapított „A Környezet Védelméért” Díjakat.


 

A Környezet Védelméért Díj

Cégek kategória:

  • Clean-Way Környezetvédelmi és Közbeszerzési Kft. 
    a környezet védelme érdekében az építési-bontási hulladékok környezetbarát kezelése terén kifejtett tevékenységéért.

cleanwaydij

  • WESSLING Hungary Kft. Környezetvédelmi, Élelmiszerbiztonsági, Egészségvédelmi és Minőségügyi Szolgáltató Kft.

a környezet állapotát feltáró vizsgálataiért és a környezeti szemléletformálásban és ismeretterjesztésben vállalt szerepéért.

wesslingdij

Magánszemély kategória:

  • Dr. Erdey György

elévülhetetlen érdemeiért a hazai környezetvédelmi szabályozás létrejöttében, rendszerének kialakításában, majd uniós szabályozáshoz igazításában.

erdeidij

  • Reiniger Róbert

kiemelkedő szerepéért a környezetvédelmi hatósági rendszer kialakításában majd a területi szervek működtetésében, működésük összehangolásában.

reinigerdij

A bál főtámogatója az Envirotis Holding Zrt. volt. További támogatók: 3B hungária Kft., Akusztika Mérnöki Iroda Kft., Agriapipe Kft., Alcufer Kft., Bálint Analitika Kft., ELGOSCAR-2000 Kft., FKF Zrt., KVI-Plusz Kft., RexTerra Kft., SEPTOX Kft., TRENECON Tanácsadó és Tervező Kft., Wessling Hungary Kft.

A 25 éves jubileum és a Találkozó alkalmából összefoglaló weboldal készült, amit itt lehet megtekinteni:

https://kszgysz.hu/25/