Szövetségi hírek

Sajtóközlemény

A Környezetvédelmi Szolgáltatók és Gyártók Szövetsége már számos korábbi esetben, és a mai napon is tapasztalta, hogy közszereplők környezetvédelmi ügyekben olyan nyilatkozatokat tesznek, amelyek valóságáról nem győződtek meg, a tények ismerete hiányában feltételezéseken alapulnak, és alkalmasak a közhangulat káros felkorbácsolására, illetve negatív közvélemény formálására.

 

A feltételezéseken alapuló nyilatkozatok, illetve az ezeket villámgyorsan közreadó sajtóhírek alkalmasak arra, hogy a környezetipar szereplőit indokolatlanul lejárassák, rossz színben tüntessék föl, és a jogszabályokat, előírásokat szándékosan kikerülő vállalkozásoknak állítsák be őket.

Ez ellen a Környezetvédelmi Szolgáltatók és Gyártók Szövetsége határozottan tiltakozik.

Kérjük, hogy amennyiben a környezetvédelem ügyében nyilatkoznak, illetve közleményeket közölnek, alaposan tájékozódjanak az ügy hátterét illetően. Szövetségünk tagjai kivétel nélkül a környezet állapotának javításán dolgoznak, biztosítva ezzel az Alaptörvényben megfogalmazott, egészséges környezethez való jogot. Amennyiben egy közszereplő, politikus, vagy a sajtó pontos, hiteles, szakmailag is megfelelő tájékoztatást kíván adni környezetvédelmi ügyekben, bátorítjuk őket arra, hogy keressék meg szövetségünket, ahol gyors, pontos és szakmailag kifogástalan tájékoztatást nyújtunk minden érdeklődő számára. A félretájékoztatás elkerülése közös ügyünk.

Budapest, 2016. 06. 10.

Dr. Ágoston Csaba
Elnök
Környezetvédelmi Szolgáltatók és Gyártók Szövetsége