Zöldipari percek a Trend FM-en!

Zoldipari 4

A Zöldipari Percek sorozat következő vendége Gaál Krisztián, a Green Lab Magyarország Mérnöki Iroda Kft.

ügyvezetője.

A Green Lab Magyarország Mérnöki Iroda Kft. közel 25 éves fennállása során a hazai analitikai műszerforgalmazó piac meghatározó szereplőjévé vált. A névből könnyen feltételezi az ember, hogy egy laboratóriumról beszélünk, ám nem egészen; az ő feladatuk egyrészt, hogy biztosítsák azt az analitikai műszerparkot a laboroknak, többségükben akkreditált laboroknak, amellyel megbízható környezetvédelmi méréseket tudnak végezni, másrészt minőségellenőrzést végeznek partnercégeik termékein, hogy az a lehető legtisztább, környezetkímélőbb és az összes keretszabályozásnak megfeleltethető legyen. Ezen túlmenően szervizszolgáltatásokat nyújtanak partnereik számára a folyamatos, megbízható munkavégzés érdekében.

A cég kezdetben ásványipari laborműszerek forgalmazásával foglalkozott, ebből következően máig is egyik fő partnerük például a MOL Magyarország. Ezáltal a Green Lab Magyarország Mérnöki Iroda Kft. gondoskodik részben arról, hogy minél tisztább üzemanyag kerüljön autónkba. Hasonlóan petrolkémiai területen partner még a Budapesti Közlekedési Központ, illetve egy-két fővárosi egyetem, amelyek számára mérőeszközöket biztosítanak az oktatás segítése érdekében. Tevékenységük hatóköre kiterjed továbbá a gyógyszeriparra, egészségügyre, élelmiszeriparra, a hulladékgazdálkodásra, erőművekre, különböző vegyipari cégekre, ezekre a területekre leginkább analitikai-vizsgáló berendezéseket szállítanak. Ugyanakkor a hazai önkormányzatokkal is kapcsolatban állnak, ahol főként környezetvédelmi vonalon tudnak segíteni, leginkább olyan légszennyezettség mérő eszközökkel, amelyekkel mérni lehet a szállópor- vagy az ózonkoncentrációt a levegőben, amire az építési beruházások figyelemmel kísérésénél is szükség van. Erre szolgál Magyarországon egy már működő mérőhálózat, ami a hazai légszennyezettség mérőhálózat (OLM) a fennhatósága alá esik. Ez mintegy ötven mérőkonténert jelent, szerte az országban, melynek a műszerezését és az adatok kiértékelését is a cég végzi. Hasonlóan a Green Lab Magyarország Mérnöki Iroda Kft. műszereit használják a különböző vízművek ellenőrzésénél is, ahol a szennyezés mértékegységeként használt százalék milliomodrészét is képesek ezek a műszerek kimutatni a vizsgált vízben.

A Covid19 járvány a Kft.-t is nehéz helyzetbe sodorta, ugyanakkor igyekeztek szem előtt tartani azt, hogy továbbra is biztosítsák partnereik számára a megbízható szakmai, műszaki támogatást. Mindig azt nyújtották számukra, amire éppen szükségük volt: ha műszerek helyett védőeszközök kellettek, akkor azt juttattak el részükre már március elejétől, akkor amikor a legnehezebb volt hozzájutni ezekhez a gyorsan megnövekedett kereslet miatt. Egy éppen induló EU-s pályázat keretében újabb műszerek fejlesztését kívánják megoldani, amelyek alkalmasak a járvánnyal kapcsolatos – minél pontosabb mérések elvégzésére is.

A Green Lab Magyarország Mérnöki Iroda Kft. is bemutatkozik termékeivel jövő áprilisban, a Környezetvédelmi Szolgáltatók és Gyártók Szövetségének (KSZGYSZ) szervezésével megvalósuló ÖKOINDUSTRIA Green Expó-n, a Millenárison. Tovább a Green Lab Kft. kiállítói oldalára..