Zöldipari percek a Trend FM-en!

Zoldipari 4

A Zöldipari Percek vendége Papp Keve, a Celitron Kft. ügyvezetője szerint még a legveszélyesebb hulladékok - amelyek az ipari létesítményekben, laboratóriumokban tonnaszámra képződnek,- is megfelelő technikával, a körforgásos gazdaság-modell részeivé válhatnak.  

A Zöldipari Percekben Malatinszki Gergely, a Malagrow Kft. vezérigazgatója beszélt a Cég hulladékkezelési gépekkel foglalkozó profiljáról, ugyanakkor megtudtuk, hogy egy nagyvállalat mit tehet a gyártás, forgalmazás során képződő hulladékkal, ami - ha egy jó logisztikai rendszerrel és megfelelő felkészültséggel találkozik - akkor igencsak növelheti a cég versenyképességét több területen is.

Az Envirotis Holding Zrt. környezetvédelmi és üzletfejlesztési igazgatója, Farkas BÉLA volt a soron következő vendég a Trend FM Zöldipari percek című műsorában, amiben hallhatunk arról, hogy miként tud a zöldipar lépést tartani a folyamatosan, új formában felbukkanó hulladék-típusokkal, továbbá a kármentesítésen túl hogyan is profitálhatunk a káros ipari melléktermékekből.

Krakkó Ákos, a Kék Bolygó Klímavédelmi Alapítvány kommunikációs vezetője beszélt a Zöldipari Percekben az Alapítvány tevékenységéről, aktuális és már régóta folyamatosan futó programjaikról, illetve arról, hogy a kamasz és a fiatal felnőtt korosztály mire képes, ha érdemben megszólítva érzik magukat.

A Zöldipari Percek soron következő vendége Simon Anita, az ALTEO Nyrt. hulladékgazdálkodási divíziójának vezetője, aki beszélt arról, hogy az ALTEA mintegy 15 éves fennállása során milyen új tevékenységekkel bővült, s arról, hogy miként keletkezik a hulladékból párhuzamosan áram és műtrágya-hasonmás.

A Zöldipari Percek sorozat következő vendége Gaál Krisztián, a Green Lab Magyarország Mérnöki Iroda Kft.

ügyvezetője.

A Zöldipari percek vendége Riesz Lóránt projektfejlesztési vezető, aki a tanácsadó cég innováció-menedzsment szolgáltatásait ismertetve, kitér arra is, hogy több évtizedes tapasztalattal rendelkeznek különböző méretű innovációs projektek tervezése és kivitelezése terén, kiváltképp éghajlatváltozási, energetikai, valamint az ipari szimbiózist és biomassza alapú gazdaságot érintő témákban.

A Főtaxi Zrt. Budapest egyik legnagyobb és egyben legrégebbi taxitársasága, mely mostani nevén mintegy harminc éve szállítja az utasokat. Reich Ádám vezérigazgató - felidézve a kezdeteket – egészen 1913-ig vezeti vissza a cég történetét, amikor megalakult a cég jogelődje, az Autótaxi Rt-t, amely Magyarország első, Európa hetedik taxis társaságaként.

ZÖLDIPARI PERCEK – Interjú Hankó Gergellyel, a KSZGYSZ ügyvezető igazgatójával

A Környezetvédelmi Szolgáltatók és Gyártók Szövetsége (KSZGYSZ) közel 30 éves tapasztalattal bíró ernyőszervezet, amely mára már 230 tagvállalatot fog össze, s amelyek a hazai környezetvédelmi ipar, a magyar gazdasági élet jelentős szereplői.

Európában a denkstatt az egyik záloga annak, hogy a fenntarthatóság általános értéket képviseljen vállalatok körében. A denkstatt Hungary Kft. üzletágvezetője, Jenei Attila ezt úgy fogalmazta meg, hogy tevékenységük, szolgáltatásaik révén a cégek ökológiai lábnyoma ismét gyerekcipőnyi méretű lehet. Ezt kívánják bemutatni a jövő évi ÖKOINDUSTRIA Nemzetközi Környezetipari Szakkiállításon is.

Dr. Szigeti Tamás a Wessling Hungary Kft. üzletfejlesztési igazgatójától megtudtuk, hogy a Wessling egy kis német családi vállalkozásból indult, melyet 1983-ban alapítottak dél-Németországban.

A legelső interjú Bocskay Balázzsal, a Duna-Dráva Cement Kft. alternatív energiamenedzserével készült, melyet itt ismét meghallgathatnak:

Szövetségünk az ÖKOINDUSTRIA2021 Green Expó felvezetéseként Zöldipari percek című riportsorozatot indított a Trend FM-en.

A Trend FM rádió, melynek szlogenje „Gazdaság és kultúra” az ÖKOINDUSTRIA Nemzetközi Környezetipari Szakkiállítás médiatámogatójaként együttműködik Szövetségünkkel a Zöldipari percek című riportsorozat elkészítésében.

A rádió Délutáni Monitor c. műsorblokkjában a KSZGYSZ tagjai, az ÖKOINDUSTRIA kiállítói mutatják be cégük tevékenységét, fejlesztéseiket és jövőbeli terveiket, amelyekkel a jövő évi, április 28-30-án megrendezendő ÖKOINDUSTRIA nemzetközi környezetipari szakkiállításra készülnek.