Zöldipari percek a Trend FM-en!

Zoldipari 4

Szövetségünk az ÖKOINDUSTRIA2021 Green Expó felvezetéseként Zöldipari percek című riportsorozatot indított a Trend FM-en.

A Trend FM rádió, melynek szlogenje „Gazdaság és kultúra” az ÖKOINDUSTRIA Nemzetközi Környezetipari Szakkiállítás médiatámogatójaként együttműködik Szövetségünkkel a Zöldipari percek című riportsorozat elkészítésében.

A rádió Délutáni Monitor c. műsorblokkjában a KSZGYSZ tagjai, az ÖKOINDUSTRIA kiállítói mutatják be cégük tevékenységét, fejlesztéseiket és jövőbeli terveiket, amelyekkel a jövő évi, április 28-30-án megrendezendő ÖKOINDUSTRIA nemzetközi környezetipari szakkiállításra készülnek.

A Zöldipari Percek sorozat következő vendége Gaál Krisztián, a Green Lab Magyarország Mérnöki Iroda Kft.

ügyvezetője.

A Zöldipari percek vendége Riesz Lóránt projektfejlesztési vezető, aki a tanácsadó cég innováció-menedzsment szolgáltatásait ismertetve, kitér arra is, hogy több évtizedes tapasztalattal rendelkeznek különböző méretű innovációs projektek tervezése és kivitelezése terén, kiváltképp éghajlatváltozási, energetikai, valamint az ipari szimbiózist és biomassza alapú gazdaságot érintő témákban.

A Főtaxi Zrt. Budapest egyik legnagyobb és egyben legrégebbi taxitársasága, mely mostani nevén mintegy harminc éve szállítja az utasokat. Reich Ádám vezérigazgató - felidézve a kezdeteket – egészen 1913-ig vezeti vissza a cég történetét, amikor megalakult a cég jogelődje, az Autótaxi Rt-t, amely Magyarország első, Európa hetedik taxis társaságaként.

ZÖLDIPARI PERCEK – Interjú Hankó Gergellyel, a KSZGYSZ ügyvezető igazgatójával

A Környezetvédelmi Szolgáltatók és Gyártók Szövetsége (KSZGYSZ) közel 30 éves tapasztalattal bíró ernyőszervezet, amely mára már 230 tagvállalatot fog össze, s amelyek a hazai környezetvédelmi ipar, a magyar gazdasági élet jelentős szereplői.

Európában a denkstatt az egyik záloga annak, hogy a fenntarthatóság általános értéket képviseljen vállalatok körében. A denkstatt Hungary Kft. üzletágvezetője, Jenei Attila ezt úgy fogalmazta meg, hogy tevékenységük, szolgáltatásaik révén a cégek ökológiai lábnyoma ismét gyerekcipőnyi méretű lehet. Ezt kívánják bemutatni a jövő évi ÖKOINDUSTRIA Nemzetközi Környezetipari Szakkiállításon is.

Dr. Szigeti Tamás a Wessling Hungary Kft. üzletfejlesztési igazgatójától megtudtuk, hogy a Wessling egy kis német családi vállalkozásból indult, melyet 1983-ban alapítottak dél-Németországban.

A legelső interjú Bocskay Balázzsal, a Duna-Dráva Cement Kft. alternatív energiamenedzserével készült, melyet itt ismét meghallgathatnak: