Zöldipari percek a Trend FM-en!

Zoldipari 4

Dr. Szigeti Tamás a Wessling Hungary Kft. üzletfejlesztési igazgatójától megtudtuk, hogy a Wessling egy kis német családi vállalkozásból indult, melyet 1983-ban alapítottak dél-Németországban.

Ezt a vállalkozást később a család új generációja vette át, s mára kilenc országban találhatóak meg telephelyeik és mintegy 1400 embert foglalkoztatnak Kínától, például Magyarországig. Kezdetben csak vízvizsgálatokkal foglalkozó vállalat napjainkra nemzetközi elemző és tanácsadó szintre nőtte ki magát, továbbá a szolgáltatásaik kiterjednek többek között az élelmiszer- és gyógyszeripari bevizsgálásokra is. Egy kisebb leányvállalatuk – a Wessling Wirec - kutatásfejlesztéssel foglalkozik.

A vállalat közel harminc éves magyarországi fennállásának elején a tevékenység leginkább a környezetvédelemre, főként a környezetkárosítás elhárítására összpontosult. Az évek alatt – azon túlmenően - hogy a társaság folyamatosan bővült - időről időre jöttek országos és globális szintű problémák, amelyeket lokális szinten is kezelni kell. A környezetanalitika, a különböző ipari vizsgálatok széles skáláját tudja ma már biztosítani a vállalat. Aktuálisan ilyen a koronavírus-járvány, amelyben -a  környezetbiztonsági hatóságokkal együtt a Wessling Hungary Kft. is részt vesz - PCR technikával mérik a nagyobb települések szennyvizeinek minőségét, örökítőanyagtartalmát. Ugyanis ezzel az eljárással a szakemberek meg tudják becsülni, hogy az adott régióban mekkora fertőzöttség várható.dr. Szigeti Tamásdr. Szigeti Tamás

Folyamatos probléma a természetbe, az édesvizeinkbe jutó mikroműanyag szennyezés, amely így bekerül az ott élő organizmusokba, így hatással van az egész táplálékláncra. A vállalat már 10 éve foglalkozik ezzel a jelenséggel, nem csak kimutatja, de utána felméri azt, hogy mi lehet újrahasznosítható, ezzel is csökkentve a környezeti terhelést.

Ugyanakkor az állami szerveken túl a Wessling Hungary Kft. gondoskodik arról, hogy az ivóvíz, amit fogyasztunk, ne tartalmazzon emberi egészségre ártalmas károsanyagot. Természetesen nem állítják azt, hogy teljes mértékben semlegesíteni lehet ezeket az anyagokat, de ma már olyan mértékben hígítják, tisztítják az ivóvizet, hogy több ezer hektoliter vizet kellene egyszerre meginnunk, hogy ezek legkisebb mennyisége is érzékelhető legyen. https://hu.wessling-group.com/hu/

bal 0107

A 2019 februárjában megrendezett 19. Országos Környezetvédelmi Találkozón, a „Környezet Védelméért” Oklevelet kapott Palotai Zoltán üzletágvezető és Bordós Gábor projektvezető, a mikro-műanyagok mérési és vizsgálati módszereinek fejlesztése, környezeti hatásaik vizsgálata és elemzése terén munkatársaikkal elért eredményeik, és ezzel kapcsolatos ismeretterjesztő tevékenységük elismeréseként. A találkozót hagyományosan a Környezetvédelmi Szolgáltatók és Gyártók Szövetsége (KSZGYSZ) szervezte, ugyanúgy, ahogy a jövőre 2021-ben áprilisban megrendezésre kerülő 6. ÖKOINDUSTRIA Szakkiállítást is, ahol sok más kiállító mellet találkozhatnak a Wessling Hungary Kft.-vel is.

Itt lehet többet megtudni a díjról és itt az ÖKOINDUSTRIA további információiról.